گروه طبیعت سازان فراهانی

چه طور باید از گیاهان آپارتمانی مراقبت کرد؟

چه طور باید از گیاهان آپارتمانی مراقبت کرد؟
534
2023-07-25
مهدی بزرگیان

دانستنِ این که چطور از گیاهان آپارتمانی مراقبت کنید تا با طراوت و سالم بمانند؛ می تواند یک چالش بزرگ باشد. شاید خودتان هم به این نتیجه رسیده باشید که تهیه یک دستگاه رطوبت ساز برای تولید رطوبت لازم برای گیاهان لازم است، اما آبیاری بیش از حد و قرار دادن آن ها در معرض آفتاب هم نکته ای است که باید در نظر گرفته شود.

هر گیاه مجموعه ‌ای از نیاز ها دارد که باید برآورده شود تا بتواند به خوبی رشد کند. همه این عوامل می توانند به رشد بهتر گیاه تان کمک کنند یا برعکس آن را پژمرده کنند. ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم که اصول مراقبت از گیاهان آپارتمانی و نحوه ایجاد محیطی سالم برای زندگی گیاهان تان را یاد بگیرید.

در این مقاله، شما را با اصول مراقبت از گیاهان آپارتمانی از جمله نحوه زمان بندی برای آبیاری و چند روش ساده آشنا می کنیم که می ‌توانید با رعایت آن ها به طولانی تر شدن عمر گیاهان آپارتمانی تان کمک کنید.

گیاهان خانگی به آب و نور خورشید نیاز دارند. اما دریافت مقدار درست این عناصر، همان چیزی که کار را مشکل می کند. همه گیاهان آپارتمانی نیاز های متفاوتی دارند، بنابراین ما آن ها را به سه دسته کلی تقسیم می کنیم: گیاهان شاخ و برگ دار و نخلی و ساکولنت ها.

البته باید این را هم بگوییم که هر گیاهی که در این دسته بندی ها قرار می گیرد؛ نیاز های خاص خودش را دارد، بنابراین توجه به توصیه های مراقبتی که هنگام خرید هر گیاه به شما ارائه می شود بسیار مهم است. همچنین می توانید نیاز های خاص گیاهان تان را به صورت آنلاین جستجو کنید تا مطمئن شوید که از همان اول در مسیر پرورش گیاهان قرار گرفته اید.

نیاز های روشنایی

به طور کلی، وقتی صحبت از نور دهی به گیاهان داخلی خانه می شود، گیاهان شاخ و برگ دار در مقابل نور مستقیم خورشید بهتر عمل می کنند. در واقع آن ها در مناطق با نور کم یا بدون نور رشد نمی کنند.

اگر برگ‌هایش رنگ پریده یا پژمرده شوند، می ‌توانید بگویید که گیاه آپارتمانی شما در جای مناسبی برای دریافت نور مورد نیازش نیست. در واقع نور بسیار کم باعث می شود تا گیاه شما تولید کلروفیل کافی برای سبز نگه داشتن برگ هایش نداشته باشد؛ البته از طرفی هم نور زیاد باعث کم آبی آن می شود.

نخل های آپارتمانی در نور روشن و غیر مستقیم خورشید به خوبی رشد می کنند. بنابراین سعی کنید برای آن ها روشن ترین اتاق خانه تان را در نظر بگیرید، البته دور از پنجره یا هر منبع گرمایی دیگر. شما باید از قرار دادن نخل ها (یا هر گیاه آپارتمانی دیگر) خیلی نزدیک به رادیاتور ها یا دیگر منابع گرمایی خودداری کنید تا از سوختن برگ های آن جلوگیری شود.

اگر به فکر محل گذاشتن ساکولنت ها هستید، بهتر است یک مکان روشن را پیدا کنید . ساکولنت ها می توانند واقعا مقاوم باشند و معمولا در محیط های بسیار گرم و خشک پرورش داده می شوند. ساکولنت های تازه کاشته شده نسبت به نور شدید آسیب پذیرتر هستند، اما گیاهان قدیمی تر ممکن است در نور مستقیم خورشید عملکرد بهتری داشته باشند.

نیاز به آبیاری

گیاهان شاخ و برگدار و ساکولنت ها معمولا باید هفته ای یک بار آبیاری شوند. به عنوان یک قاعده کلی، شما باید به گیاهان تان آبی معادل ¼ حجم گلدان شان بدهید تا اگر زمانی نتوانستید به آن ها آب بدهید، هیدراته بمانند.

از سوی دیگر، مراقبت از گیاهان نخلی آپارتمانی نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی متفاوت است و آبیاری مکرر آن ها در اولویت قرار دارد. هنگامی که برای اولین بار نخل را می خرید، بهتر است آن را به مدت یک هفته هر روز آبیاری کنید. بعد، این تعداد دفعات را به دو بار در هفته کاهش می دهید. بسته به این که خانه شما چه قدر گرم و مرطوب باشد، گیاه نخلی تان ممکن است به آبیاری کم تر و بیشتری نیاز داشته باشد.

حواس تان به مقدار آبی که برگ‌های گیاه نخلی دریافت می کنند، باشد. اگر برگ ‌هایش می ‌ریزد یا برگ‌ های زردی دارد، احتمالا زیادی به آن آب داده اید، اگر برگ‌هایش قهوه ‌ای می ‌شود یا رشدش متوقف شده، یعنی به آن آب کافی نداده اید.

شرایط ایده آل برای رشد گیاهان آپارتمانی

گیاهان برای زنده ماندن به آب و نور خورشید نیاز دارند ، اما برای رشد چند چیز دیگر هم لازم است. سعی کنید خانه خودتان را گرم نگه دارید. از رسیدن دما به زیر 55 درجه سانتیگراد پیشگیری کنید . بالا نگه داشتن طوبت به هیدراته و سالم ماندن گیاهان تان کمک می کند. قرار دادن یک دستگاه رطوبت ساز در نزدیکی گیاهان آپارتمانی به ایجاد محیطی عالی برای رشد و نمو آن ها کمک می کند.

اگر از گیاهان شما به خوبی مراقبت شود، رشد می کنند و در نهایت نیاز به تعویض گلدان دارند. اگر حال گیاهی که قبلا سالم بوده خوب به نظر می رسد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که آن را به گلدان بزرگ تری منتقل کنید. بعد از تعویض گلدان ، احتمالا بهتر است گیاه تان را در هفته اول بیشتر آبیاری کنید تا به آن کمک کنید به محیط جدیدش عادت کند.

اگر گیاهان شما نسبت به فضایی که دارید خیلی بزرگ هستند، از آن ها قلمه بگیرید و گیاهان جدید و کوچک تر بکارید. این کار برای اضافه کردن گل و گیاه به مجموعه گیاهان آپارتمانی تان ایده آل هستند، یا حتی می توانید آن ها را در گلدان های کوچک قرار دهید و به دوستان و خانواده تان هدیه دهید.

برای سنجش بهتر مقالات، به این نوشته امتیاز دهید

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Loading…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *